Нажмите "Enter" для пропуска содержимого

Як правильно сушити річкову або морську рибу в промислових умовах

Сушіння риби — це процес, що дозволяє провести заготівлю продуктів, добутих у водоймах. Він передбачає використання свіжої або замороженої сировини. Якісна продукція виходить з риби, яка відноситься до першого або вищого сорту. Готові вироби повністю відповідають встановленим стандартам.

Особливости технології сушіння риби

У процесі сушіння риби рекомендується звернути увагу на такі моменти:

  • відсутність в робочій камері зон з відсутністю природної вентиляції;
  • рівномірність температурного режиму;
  • поетапність режиму сушіння;
  • виключення впливу факторів, що належать до зовнішнього середовища.

Виготовлення сушеної риби може проводитися в природних умовах в процесі впливу сонячних променів і вітру. Такий спосіб по праву вважається найбільш економічним, так як не передбачає значних фінансових витрат і використання дорогого обладнання. Але його можна застосовувати лише влітку, коли повітря в навколишньому середовищі сильно прогрівається.

Сушка риби в промислових умовах найчастіше виконується за допомогою спеціальних камер. Конвективне обладнання оснащується спеціальним холодильним контуром. Він запобігає перегріванню продукції і виключає негативний вплив зовнішніх факторів. Застосування конвективних камер — це досить трудомісткий і енерговитратний процес. Як правильно сушити рибу детально дізнатися на сайті pro.osushiteli.ua.

Основні переваги кліматичної сушки риби

Максимально якісну продукцію можна отримати при використанні камер для кліматичної сушки риби. На відміну від конвективного обладнання, в них тепло не видаляється, а повертається назад. Це дозволяє відмовитися від використання ТЕНів. Процес сушіння річковій або морської риби обходиться дешевше майже в чотири рази. Робота камери контролюється за допомогою спеціальних автоматичних приладів. Оператору необхідно лише встановити рівень температури і вологості повітря, а також час.

Кліматична сушка заснована на принципі поступового осушення повітря. При цьому продукт також починає інтенсивно втрачати показники рівня вологості. Постійний контроль температурного рівня дозволяє зберегти оптимальність жирності риби. Роботу кліматичної установки можна порівняти з функціонуванням теплонасосів. Електрична енергія використовується для приведення в дію компресора, який відповідає за охолодження повітря і конденсації вологи.