Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Піца без кордонів: культові види, що підкорили Україну

Коли хтось каже «давай візьмемо піцу», майже ніколи не уточнюють яку. Бо за цим одним словом – цілий всесвіт смаків, традицій і кулінарної магії. В Україні своя любов до піци: тут цінують ситність, м’ясо, інколи гостринки, і при цьому не проти поекспериментувати. Тож замість класичної «піци з артишоками» або «білої піци з трюфелями», у топі часто можуть опинитися більш «зрозумілі» і щільні варіанти.

Топ піц в Україні

Піца від https://kyiv.donpeperon.com.ua/ давно стала улюбленицею українців. Її замовляють в офіси, на вечірки, додому до серіалу або на пікнік у парк. Для нас піца не просто їжа. Це комфорт, це свято, це порятунок після важкого дня. А ще – це нескінченна кількість різновидів. І хоча в основі залишаються італійські рецепти, у української публіки – свої смакові пріоритети. Отже, подивимося, які види піци дійсно популярні в Україні.

Маргарита – королева простоти

Родом із Неаполя, ця піца була створена на честь королеви Маргарити Савойської. Кольори інгредієнтів символізують італійський прапор: червоний – томатний соус, білий – моцарела, зелений – базилік. Жодних надмірностей, тільки смак, перевірений століттями. Якщо не знаєш, з чого почати – почни з неї.

Пепероні – американська класика

Упевнений лідер за всіма фронтами. Пікантна, ароматна, з соковитою ковбаскою – ідеально заходить і на вечерю, і під пивко. Часто доповнюється сирним бортиком або соусом барбекю.

Чотири сири – сирна ода гурманам

Коли важко обрати один сир – бери чотири. Українці обожнюють сир – це факт. І піца з чотирма сирами (часто: моцарела, гауда або горгонзола, пармезан, дор блю або емменталь) – фаворит для всіх, хто хоче «щось без м’яса, але щоб смачно».

Гавайська – ананас в атаці

Ананаси в Україні теж люблять – це прямо помітно за кількістю замовлень цієї піци. Незважаючи на неоднозначний статус у світі, і суперечки які про неї не вщухають, у нас гавайська стабільно в топі, особливо серед молоді.

Карбонара – піца, а не паста

Хто сказав, що карбонара буває тільки у вигляді пасти? Вершковий соус, бекон, сир, іноді навіть яйце зверху – це брутальна, насичена, «сита» піца. Карбонара – хіт у Києві, Одесі, Львові для всіх, хто любить вершкові нотки та ґрунтовно поїсти.

Гостра (Chilly) – для любителів спеки

Халапеньо, пепероні, гострий соус – ця піца не просто гріє душу, вона робить це з перчинкою. Ідеальна для замовлення в холодний вечір або якщо хочеться підбадьоритися.

Із грушею та дор блю – піца для естетів

Це вже гастрономічний роман. Солодкість груші, шляхетна гіркота сиру дор блю, інколи крапелька меду та хрусткі горіхи – смак, у якому можна потонути. Така піца не на кожен день, але для особливого настрою і частіше зустрічається в кафе та ресторанах, ніж у доставці, але вона точно має свою фан-базу.

Капричоза – коли хочеться всього й одразу

Моцарела, шинка, гриби, артишоки, маслини – класичний італійський мікс, який ніколи не підводить. Ця піца, як старий добрий фільм – завжди викликає правильні емоції.

Кожна з цих піц – це не просто начинка на тісті. Це історія, характер, настрій. Хтось любить класику, хтось – експерименти, але якщо після прочитаного вам теж захотілося шматочок гарячої, ароматної, сирної піци – з тонким тістом, багатою начинкою і тим самим «вау»-ефектом – радимо зазирнути в https://kyiv.donpeperon.com.ua/menu/pica – піцерію Don Peperon. Тут знаються на піці: від класики до авторських рецептів, приготованих із душею.

Хрустка скоринка, соковиті інгредієнти, швидка доставка – піца, яку не захочеться ділити ні з ким. Ну хіба що з дуже близькою людиною.